W Zespole Szkół Ekonomicznych w Lesznie zorganizowano kulinarną bitwę. Do gotowania w Turnieju Master Szef włączyli się uczniowie, nauczyciele i rodzice.
To była pierwsza edycja konkursu. Głównym organizatorem była Krystyna Stankowiak, którą wspierały nauczycielki Ewa Sobczyńska, Paulina Kluczyk i Barbara Perek.
Uczestnicy na przygotowanie dań mieli 3 godziny lekcyjne. Efekty gotowania ocenili jurorzy z zaprzyjaźnionych restauracji z Leszna i Śmigla.
Turniej wygrała drużyna w składzie Konrad Szmit, Izabela Szmit i Krystyna Pietrowska.
Podali rozgrzewającą zupę z dyni z imbirem i curry, do tego pierś z kaczki ze skórą, sosem żurawinowym i pieczoną dynią. Na deser był biszkopt szpinakowy przekładany serkiem mascarpone z sosem truskawkowym.
Najlepsi kucharze turnieju otrzymali fartuchy zwycięzców oraz przechodni puchar.
(jrs)
Fot. Zespół Szkół Ekonomicznych, Justyna Rutecka-Siadek
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu leszno24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz