Zamknij

Kulinarny pojedynek w Ekonomiku (zdjęcia)

08:22, 04.12.2018
Skomentuj

Osiem zespołów rywalizowało w drugiej edycji turnieju Master Szef Ekonomika zorganizowanym w Zespole Szkół Ekonomicznych w Lesznie. Zwycięska drużyna...

przygotowała stek z cielęciny, puree z gruszki, emulsję z jeżyny oraz szachownicę z buraka i dyni, a na deser biszkopt orzechowy, amaretto z musem waniliowym, kawą, czekoladą, rokitnikiem i karmelem.

Każdy z zespołów składał się z ucznia klasy gastronomicznej, jego rodzica lub innego członka rodziny oraz nauczyciela z wyłączeniem specjalistów od gastronomii. Zadaniem było przygotowanie dania głównego i deseru.

W jury, w którym zasiedli m.in. szefowie kuchni Restauracji Antonińska i Hotelu Grant, przyznało tytuł "Master Szefa Ekonomika 2018" drużynie Konrad Szmit - klasa 3, Mirosława Wujec - babcia oraz Krzysztof Kołacz - nauczyciel.
 
Drugie miejsce wywalczył tercet Cezary Śmigielski - klasa 3, Elżbieta Adamek - mama i Marzena Szpurek-Robaczyńska, a trzecie team Mikołaj Starosta - klasa 3, Justyna Wojciechowska - mama i Monika Pindel.
 

(JAC) fot. (JAC)

 

 

 

 

 

 

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu leszno24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%