Osiem zespołów rywalizowało w drugiej edycji turnieju Master Szef Ekonomika zorganizowanym w Zespole Szkół Ekonomicznych w Lesznie. Zwycięska drużyna...
przygotowała stek z cielęciny, puree z gruszki, emulsję z jeżyny oraz szachownicę z buraka i dyni, a na deser biszkopt orzechowy, amaretto z musem waniliowym, kawą, czekoladą, rokitnikiem i karmelem.
Każdy z zespołów składał się z ucznia klasy gastronomicznej, jego rodzica lub innego członka rodziny oraz nauczyciela z wyłączeniem specjalistów od gastronomii. Zadaniem było przygotowanie dania głównego i deseru.
(JAC) fot. (JAC)
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu leszno24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz