Zamknij

Regionalna Wołowina w Lesznie. Jest okazja jej spróbować i smakować (zdjęcia)

artykuł sponsorowany + 08:10, 04.04.2022 Aktualizacja: 13:40, 04.04.2022

Łatwość i szybkość przyrządzenia, smak i zapach, białko i witaminy - to tylko niektóre zalety wołowiny. Czerwone mięso najwyższej jakości, od wypróbowanych wielkopolskich hodowców, w dobrej cenie, znajdziecie w sklepie Regionalna Wołowina w Lesznie, albo zamówicie przez telefon i internet. Wystarczy, że zjecie jednego wołowego steka, i będziecie myśleć o kolejnym.

- Pomysł na sklep Regionalna Wołowina wziął się stąd, że dzięki prowadzonej przez nas - od dwudziestu już lat - działalności, mamy dostęp do najlepszej wołowiny w Polsce. Sami też jesteśmy jej smakoszami i sami ją przyrządzamy. Więc postanowiliśmy to wykorzystać i stworzyliśmy sklep Regionalna Wołowina - mówią zgodnie właściciele, pani Marzena i pan Damian. - Jeśli my jemy najlepszą wołowinę w Polsce, to dlaczego inni nie mieliby jej spróbować?

Statystyczny Polak zjada rocznie około 4 kg wołowiny. Mieszkaniec Unii Europejskiej trzy razy tyle, a Stanów Zjednoczonych - 25 kg. W naszym kraju króluje wieprzowina - przeciętny obywatel spożywa jej około 40 kg w roku, a na drugim miejscu jest drób - 30 kg.

Wołowiny jemy bardzo mało, albo wcale, bo... jej nie znamy i nie próbujemy. A to błąd.

Mięso wołowe, kupione od sprawdzonego dostawcy, zawiera spore ilości przyswajalnego przez nas białka oraz żelaza, ma stosunkowo mało tłuszczu, jest za to źródłem witamin, m.in.: A, E, D, z grupy B - B1, B6 oraz B12. Poza tym wołowina dostarcza naszemu organizmowi kreatyny, szczególnie potrzebnej osobom aktywnym fizycznie. Z kolei w szpiku zwierząt jest naturalny kolagen, nazywany masłem bogów, dzięki którym zachowamy witalność i młodość. Co ciekawe, aby spożyć taki kolagen, wystarczy włożyć przeciętą kość na 20 minut do piekarnika lub na grilla. Smakuje wybornie i działa jak trzeba. 

Wołowina jako mięso czerwone jest polecana w wielu dietach, z uwagi na swoje walory zdrowotne.

Jednak, aby mieć pewność, że mięso będzie najlepszej jakości, o odpowiednim kolorze i zapachu, smaczne i zdrowe, trzeba je nabyć w Regionalnej Wołowinie w Lesznie. Właściciele sklepu mają wyroby pochodzące z bydła od najlepszych hodowców - rolników indywidualnych, głównie z Wielkopolski, gdzie zwierzęta są odpowiedniej rasy i karmione są w sposób tradycyjny.

Z kolei zakład, w którym sklep z Lesznie, zaopatruje się w wołowinę ma międzynarodowe certyfikaty bezpieczeństwa żywności, potwierdzające najwyższą jakość mięsa.

- Dla przykładu, wołowina stekowa, którą my promujemy, musi być marmurkowata, bo tłuszcz nadaje jej smaku, i u nas taka właśnie jest - podkreśla pan Damian. - W naszej ofercie mamy burgery z wysokiej jakości wołowiny, z odpowiednią proporcją zdrowych tłuszczy, które nadają im wyjątkowej soczystości i smaku. Posiadamy również coraz bardziej modne pastrami, które sami przyrządzamy we własnej wędzarni, osobiście nadzorując każdy etap produkcji.

Walory jakościowe i smakowe Regionalnej Wołowiny doceniają już stali klienci sklepu, także restauratorzy. Pora, aby skosztowali jej także ci, którzy do tej pory do tego gatunku mięsa pochodzili z ostrożnością.

- Nie idziemy na ilość, tylko na jakość. Mamy w sprzedaży wołowinę dojrzewającą. Dojrzewamy ją do 40 dni. Jedni preferują dojrzałą, inni mniej. Mamy taką i taką - mówi pan Damian.

W asortymencie Regionalnej Wołowiny jest taka do szybkiego przyrządzania, czyli mięsa stekowe, ale także do dłuższej obróbki, jak na przykład żeberka. Najpopularniejszymi rodzajami wołowiny są: antrykot, rostbef, rozbratel, polędwica, karkówka, łopatka, szponder (żeberka), mostek, goleń (pręga) i udziec. I każde z nich można zamówić w sklepie w Lesznie. Dla tych, którzy przygodę z wołowiną dopiero będą zaczynać, najlepsza będzie polędwica na steka. Do dłuższej obróbki są chociażby żeberka. Na niedzielny obiad doskonała będzie na przykład goleń.Niebawem ruszy sezon grillowy, więc królować będzie stek wołowy z antrykotu, rostbefu, czy polędwicy.

- Wszystko co tylko klient sobie zażyczy z tuszy wołowej, jesteśmy w stanie przygotować i dostarczyć - zapewniają prowadzący sklep.  

Sklep Regionalna Wołowina
Leszno, ul. Narutowicza 105

Zamówienia można składać:
telefonicznie: +48 509 954 473
przez stronę internetową: www.regionalnawolowina.pl, gdzie podane są także ceny produktów
emailowo: [email protected]

Więcej informacji także na facebooku.

[FOTORELACJA]6521[/FOTORELACJA]

 

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%