Zamknij

Sezon w branży "gastro". Pojemniki na zupy

13:31, 18.11.2022 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 13:38, 18.11.2022

Barszcz czy grzybowa? Choć oba obozy mają równie wiele zwolenników, jak przeciwników, to oba zgodzą się w jednym. Wigilijna zupa ma być dostarczona w sposób schludny, a ona sama: ciągle świeża. Prowadzisz restaurację, oferujesz catering? Zobacz, jak dostarczać świąteczne zupy w sposób przyjazny i klientowi, i naturze.

Papierowe pojemniki na zupy – czysta przyjemność świętowania

Świąteczna gorączka to w dużej mierze czas wielkich porządków. Dość uciążliwe byłoby, gdyby bożonarodzeniowe zamówienia dotarły do Twoich odbiorców rozlane bądź przesiąknięte tłuszczem. Czyszczenie kuchennego blatu z czerwonego barszczu na chwilę przed wigilią? Pośpieszna zmiana odświętnego stroju wybrudzonego sałatką? Oj nie! Nie dokładaj klientom takich zmartwień – papierowe pojemniki na zupy i sałatki są sposobem na schludne dostarczenie zamówienia. Mogą zostać zamknięte szczelną pokrywką, z którą największe zawirowania na trasie dostawy przejdą bez echa. Ta sama pokrywka, w duecie z tworzywem opakowania, jest również gwarancją zachowania stałej temperatury. Jeśli dostarczasz bożonarodzeniowe zamówienia do ostatniej chwili, masz pewność, że Twoi klienci nie będą musieli dodatkowo podgrzewać zup przed podaniem. A w tym szczególnym okresie każda chwila jest na wagę złota…

Pojemniki na zupy - www.omineco.pl

Miski z trzciny cukrowej - lepszy bliźniak styropianu

Równie dobrym rozwiązaniem są miski z pulpy z trzciny cukrowej. W przeciwieństwie do swoich papierowych odpowiedników, te mają śnieżnobiały kolor i nieco przypominają styropian. I właściwie już na odcieniu oraz utrzymywaniu temperatury kończą się podobieństwa. Największa różnica? Tego typu pojemnik jest przyjazny środowisku.

Miski na zupy - www.omineco.pl

Piramidalny problem? Już nie!

Wigilia najczęściej spędzana jest w większym gronie. Żadna kolacja nie smakuje tak dobrze, jak ta spędzona z rodziną! Analogicznie rzecz biorąc, Twoje grudniowe zamówienia najczęściej będą obejmować więcej niż jedną porcję zupy. Jej wygodne składowanie czy przygotowanie do trasy nie musi być świątecznym koszmarem. Pojemniki na zupy i sałatki mają kształt ułatwiający ustawienie z nich „piramidek”, dzięki czemu bez większych problemów ustawisz kilka porcji jedna na drugiej. Stosunkowo duża średnica przy niewielkiej wysokości to dodatkowy atut – taki papierowy pojemnik na zupę ma obniżony środek ciężkości, a przez to – trudniej o jego przewrócenie.

Pojemniki na zupy - www.omineco.pl

Zdrowia, szczęścia… ekologii!

W Boże Narodzenie życzymy sobie przede wszystkim zdrowia. I w ten trend warto pójść, szczególnie, jeśli zajmujesz się dostarczaniem przysmaków na świąteczny stół. Papierowe pojemniki na zupę wykonano w sposób przyjazny użytkownikowi, nie zawierają szkodliwych barwników ani klejów. Idealne, szczególnie jeśli prowadzisz biznes w duchu świadomego odżywiania, ekologicznego stylu życia.

Opakowania dla cateringu - www.omineco.pl

Normy to już norma

…a skoro o tym mowa. Papierowe oraz wykonane z trzciny cukrowej pojemniki na zupy są przyjazne środowisku. Spełniają normy EN 13432 oraz ASTM 6400. Te zawiłe określenia oznaczają wprost, że oznaczone nimi produkty ulegną rozkładowi w co najmniej 90%, w ciągu 6 miesięcy, w środowisku bogatym w dwutlenek węgla. Jeśli zapakujesz w nie świąteczne zamówienia, już na początku wakacji niemalże nie będzie po nich śladu. Co powiesz na to, aby wykorzystać tę ciekawostkę w sezonowej strategii marketingowej? Miłośnicy ekologii i świadomego odżywiania już czekają na Twoją ofertę!

Pojemniki na zupy do cateringu świątecznego (i nie tylko) zamówisz w korzystnych cenach w omineco.pl.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%