Zamknij
REKLAMA

Wyposażenie firmowej kuchni - w co warto zainwestować?

15:21, 16.11.2021 | materiały partnera

Ręczniki papierowe, papierowe kubki, drewniane sztućce — to idealny zestaw wyposażenia firmowej kuchni, w której nie ma miejsca na porcelanę, szkło i zmywarkę. Oczywiście nie oznacza to, że całe wyposażenie musi być jednorazowe. Często jednak to właśnie papierowe kubki czy trzcinowe talerze ratują firmowe życie.

Ręczniki papierowe — niezbędne w każdej kuchni

Ręczniki papierowe składane to podstawa wyposażenia nie tylko firmowych kuchni, ale w ogóle przemysłowych przestrzeni, lokali gastronomicznych, biur. Ręczniki papierowe przemysłowe to po prostu podstawa wyposażenia wszystkich tych, którzy odpowiadają za czystość w konkretnej przestrzeni. Papierowe ręczniki sprawdzają się genialnie także w kuchni. Umożliwiają utrzymanie higien, genialnie sprawdzają się jako materiał do pochłaniania wilgoci — rozlanych napojów, sosów, różnego rodzaju zabrudzeń. Ręcznik papierowy przemysłowy składany czy w rolce powinien się znaleźć w każdej kuchni. Jest to ten rodzaj ręcznika, którego łatwo użyć, sprzątanie nim jest bezproblemowe, nie zostawia on na powierzchni smug, a po wszystkim można go po prostu wyrzucić. Nie ma ścierek, ściereczek, gąbek, na których gromadzą się bakterie. Jest za to uprzątnięty blat i zużyty ręcznik w koszu. Ręczniki papierowe są do tego stosunkowo tanie, podobnie jak torby papierowe z uchwytem oraz szereg innych jednorazowych akcesoriów zamawianych do biura. 

Higiena w firmowej kuchni — ręcznik papierowy, talerze trzciny cukrowej, ekologiczne sztućce

Talerze z trzciny cukrowej to tylko jedno z możliwych rozwiązań sprawdzających się w firmowej kuchni. Jeśli jednak nie możesz pozwolić sobie z różnych powodów na porcelanę i szkło, a jednocześnie nie chcesz używać plastiku ze względów zarówno ekologicznych, jak i wizerunkowych, przyjrzyj się bogatej ofercie opakowań jednorazowych wykonanych z ekologicznych materiałów. Dotyczy to nie tylko talerzy, które wcale nie muszą być plastikowe albo papierowe, ale mogą być wykonane np. z miazgi trzcinowej, bambusowej oraz innych bezpiecznych materiałów. Coraz bogatsza jest także oferta ekologicznych sztućców jednorazowych, które do tej pory były przede wszystkim sprzedawane w wersji plastikowej. Dzisiaj sytuacja zdecydowanie się zmieniła i wybór choćby drewnianych modeli jest bardzo bogaty: https://www.opakowanianawynos.pl/233-sztucce-drewniane. Podobnie rzecz ma się ze słomkami, kubkami oraz szeregiem innych elementów wyposażenia, które mogą się znaleźć w twojej firmowej kuchni. Warto przyjrzeć się dostępnym na rynku możliwościom. Skorzystaj z ekologicznych, bezpiecznych i ciekawych wizualnie propozycji.

(materiały partnera)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%